طراحی و معماری و دکوراسیون داخلی

طراحی یک کتابخانه و توقفگاه بین راهی به نام Cloudscape of Haikou

4

استودیوی طراحی معماری چینی MAD در جدیدترین پروژه خود در سال ۲۰۲۱ میلادی، دست به طراحی یک کتابخانه و توقفگاه بین راهی به نام Cloudscape of Haikou (یا فضای ابری هایکو) در ساحل جزیره هاینان (Hainan؛ در جنوب کشور چین و کوچک ترین استان جمهوری خلق چین) زده است! متریال غالب در طراحی و ساخت این پروژه، بتن سفید می باشد که بدون هیچگونه درزی اجرا شده است. این ساختمان، سازه ای به مساحت ۱۰۰۰ مترمربع را داراست که در گذشته به آن كتابخانه Wormhole گفته می شد. این پروژه اولین غرفه از شانزده غرفه ای است كه به عنوان بخشی از پروژه بزرگ مقیاس بازسازی خلیج هایكو در Century Park در حال ساخت است.

پروژه Cloudscape of Haikou با فرم بی شکل و روان خود از محیط پیرامون، متمایز شده است! جالب است بدانید طراحی فضای داخلی و خارجی این ساختمان به گونه ای است که هیچگونه زاویه ی قائمه ای به صورت یک پارچه به چشم نمی خورد! برش های منحنی و نرمِ ساختمانِ این کتابخانه، منظره ی دریا، آسمان و ساحل را به بهترین نحو ممکن قاب گرفته است و به نور طبیعی و هوای آزاد اجازه ورود به درون ساختمان را می دهد؛ به طوری که بازدید کنندگان در دل طبیعت و چشم انداز ساحلی پیرامون غوطه ور می شوند.

ما یانسونگ (Ma Yansong)، بنیانگذار استودیوی معماری MAD درباره طراحی این پروژه می گوید: ” توجه به معنویات، از ارزش های اصلی معماری به شمار می آید. این ارزش به اهمیت و کیفیت فضاهای انسانگرای یک شهر کمک شایانی دارد! ما در تلاش بودیم تا این ساختمان به عنوان یک فضای محبوب شهری در میان مردم شناخته شود و تبدیل به بخشی از زندگی روزمره آنان گردد. معماری، هنر، انسانیت و طبیعت در اینجا با یکدیگر ملاقات می كنند! “

فرآیند ساخت و ساز این ساختمان با توجه به فرم متفاوت خود با استفاده از چاپ سه بعدی، قالب های CNC و با برش های دقیق و صفحات وافل به صورت دو لایه در کف و سقف انجام شده است. لازم به بیان است تمامی تاسیسات الکتریکی و لوله کشی ها در داخل دیوارهای بتنی پنهان شده اند؛ همچنین قفسه های کتاب نیز در دل دیوارها فرو رفته اند!

فضای داخلی پروژه فضای ابری هایکو (Cloudscape of Haikou) توسط سرسرایی بزرگ به دو بخش تقسیم شده است؛ در یک سمت کتابخانه قرار دارد، در حالی که سمت دیگر، فضایی برای کاربری های مختلف و فضاهای چندمنظوره را شامل می شود. فضای چندمنظوره این کتابخانه و توقفگاه بین راهی شامل یک کافه، سرویس بهداشتی،اتاق مراقبت از کودک و انبار دوچرخه است.

این کتابخانه و توقفگاه بین راهی با مساحتی حدود ۷۰۰ متر مربع شامل فضاهایی چون فضای پذیرش، دفتر کار، فضای مطالعه و فضایی جهت برگزاری رویدادها در کنار محوطه بازی کودکان با قفسه و فضای مطالعه می باشد که مشرف به دریا است. این فضاها در پیرامون یک اتاق مطالعه مرکزی شامل ۱۰۰۰۰ جلد کتاب جانمایی شده است و توسط درهای کشویی منحنی شکلی به یکدیگر متصل می شوند.

پروژه فضای ابری هایکو (Cloudscape of Haikou) به عنوان یکی از ده بنای شاخص در سال ۲۰۲۱ میلادی در شهر هایکو (Haikou) شناخته می شود که با جانمایی یک تراس بزرگ در پشت بام، یک استخر و فضایی مملو از ماسه های سفید در طبقه ی همکف خود کامل شده است. این ساختمان در نزدیکی پروژه بازطراحی Bourse de Commerce زیرنظر تادائو آندو و آسمان خراش سبز استودیوی MVRDV قرار گرفته است.

در انتها لازم به بیان است شانزده غرفه ساحلی که در امتداد ساحل خلیج هایکو (Haikou) در حال ساخت هستند، تحت نظارت هلدینگ سرمایه گذاری گردشگری و فرهنگی هایکو می باشند. معماران دیگری از جمله انیش کاپور (Anish Kapoor) ، سوفو جیموتو (Sou Fujimoto) ، توماس هدرویک (Thomas Heatherwick) ، بیارکه انگلس (Bjarke Ingels) ، کنگو کوما (Kengo Kuma) ، MVRDV و… نیز مشغول به ساخت پروژه هایی در این منطقه هستند.

منبع:

dezeen.com

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.

کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ