طراحی و معماری و دکوراسیون داخلی

طراحی و معماری ویلا لواسان از مژگان حریری و گیسو حریری در لواسان

5

(توضیحات معمار پروژه)

موقعیت: تهران، لواسان، استلک بالا، خیابان شکوفه، خیابان نگار، پلاک ۵۰

معمار/معماران: مژگان حریری و گیسو حریری (دفتر معماری حریری و حریری)

مدیر ارشد پروژه: مارکوس رندلر

کارفرما: رامین وارسته ، رعنا وارسته

سال آغاز پروژه: ۱۳۹۱ شمسی

سال پایان پروژه: ۱۳۹۵ شمسی

مساحت زمین: ۹۳۰ مترمربع

مساحت ساخته شده: ۱۱۲۰ مترمربع

مدیر پروژه: نوید قاسمی

سازه: مهندس پلویی

تاسیسات الکتریکی: مهندس قاسمی

تاسیسات مکانیکی: مهندس سرکیسیانس

نظارت و اجرا: نوید قاسمی ، پرویز کریمی

عکس: معین حسینی

برنده اولین دوره جایزه ساختمان سال ایران در سال ۱۳۹۵ شمسی (داوران: سیروس باور، عبدالرضا زکایی، شیوا آراسته، سیاوش تیموری، کوروش حاجی زاده علمداری)

ویلا لواسان در یک زمین تپه ای شیب دار در شهر لواسان که سی دقیقه با مرکز تهران فاصله دارد، واقع شده است. از مرتفع ترین قسمت این پروژه، منظره ی زیبایی از رودخانه ی جاجرود و رشته کوه های با شکوه البرز دیده می شود. ورودی این ویلا در قسمت پایین این تپه ی شیب دار قرار دارد. یک دیوار حایل ۳۰ درجه ای از جنس سنگ، محدوده ی این زمین را از سمت غرب با ویلای مجاور مشخص می کند. بر فراز این تپه، در قسمت فوقانی زمین، یک سری خانه های پست مدرن، زننده و نامتناسب (McMansions) به ردیف کنار یکدیگر قرار دارند که از لحاظ حجم و اندازه، قابلیت دید و کثرت پوشش نماها با یکدیگر در رقابت هستند.

چالش اصلی این پروژه، طراحی یک ویلای ساده در یک توپوگرافی با حفظ حریم خصوصی به درخواست کارفرما (بنا به سنت اسلامی که سکونتگاه خصوصی نبایستی قابل رویت عموم باشد) و نیز بهره گیری از چشم انداز و مناظراطراف و دیدن و لذت بردن از عناصر طبیعی پیرامون بود.

ساختمان اصلی ویلا لواسان شامل یک اتاق خواب والدین، دو اتاق خواب برای فرزندان، یک فضای خانوادگی جهت تماشای تلویزیون، تراس ها، فضای نشیمن، فضای ناهارخوری، آشپزخانه، اتاق بازی، فضای بیرونی و داخلی بزرگ و استخر شنا است. همچنین یک خانه مستقل برای مهمان شامل یک اتاق خواب، فضای نشیمن و ناهارخوری و آشپزخانه ای کوچک نیز طراحی شده است.

همچنین در کنار این فضاها یک اتاق سرایداری بالای پارکینگی با ظرفیت دو خودرو، یک آسانسور و نیز یک راه پله ی رو باز که تمام طبقات و قسمت ها را به هم متصل می کند، طراحی شده است. در قسمت شرقی این پروژه، یک باغ چمن کاری شده با یک آلاچیق برای صرف چای به همراه محوطه ی اضافی پارکینگ برای مهمانان در سطح جاده طراحی شده است که از طریق یک پل روباز از روی راه پله ی روباز به سمت غربی متصل می گردد.

از نظر کانسپت، حجم فضای مهمانخانه و اتاق سرایداری با ایجاد بنای سه طبقه یا پادیوم (سکو یا بالکن) برای ویلای اصلی در دل دامنه کوه تراشیده شده است و از نظر زمینه گرایی این قسمت تا پایه ی دیوار ۳۰ درجه ملک همسایه امتداد یافته است. روی این پادیوم (سکو یا بالکن)، ویلای دو طبقه اصلی به فرم L شکل همراه با تراس سرپوشیده و روباز، باغ روی بام و یک استخر شنا، قرار دارد و یاددآور ایوان های ایرانی در عمارت های باغ های سنتی است، که با عناصر طبیعی و مکان های سحرآمیز برای کسب آرامش و تجربه حس تامل احاطه شده است.

منبع: ابگینه

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.

کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ