طراحی و معماری معبد صدا در پکن

معماران: Open Architecture موقعیت: پکن، چین سال ساخت: 2019 دسته بندی: سالن موسیقی

در درۀ شمالی پکن ساخت بنایی به اتمام رسیده است که گویی همیشه در آنجا حضور داشته و مانند مناظر سنگی اطرافش خود به خود پدید آمده و رشد کرده است. معمار این بنا،Li HuT نیز در مصاحبه ای بیان داشته که پروژۀ معبد صدا را از سنگی که در سال 2008 از سایت اولین پروژۀ خود در هند، پارک تجاری Metro Valley، آورده الهام گرفته است. این پروژه به عنوان یکی از ده پروژۀ برتر شصت و ششمین دورۀ مسابقۀ معماریProgressive Architecture (P/A) انتخاب شده است.

DCIM\100MEDIA\DJI_0033.JPG

تمرکز مسابقه بر کارهای نوآورانه ای است که شیوه های جدید تفکر در معماری را ترویج می کند. معبد صدا به دلیل ایجاد یک محیط جدید و مترقی، و پدیدار ساختن تجسم و دیدی متفاوت از یک سالن موسیقی مورد توجه قرار گرفته است. سالن موسیقی 790 متر مربعی شامل یک سالن آمفی تئاتر نیمه باز، یک صحنۀ نمایش در فضای باز و بالکن هایی برای تماشاگران است. فرم ساختمان کاملاً در جهت عملکرد آن و بر اساس نیازهای یک سالن موسیقی شکل گرفته و شکل داخلی آن از خطوط پوسته، سازه های چوبی و گوش انسان الهام گرفته شده است. جایگیری بازشوها کاملاً هدفمند بوده و برای ارائۀ مناظر اطراف و صداهای طبیعی و جلوگیری از ورود صداهای نامطلوب در قسمت بالا و کناره های ساختمان قرار گرفته است.

DCIM\100MEDIA\DJI_0290.JPG

سایت پروژه در مکانی قرار دارد که به خاطر بقایای دیوار بزرگِ “سلسلۀ مینگ” معروف است و معبد صدا به این فضاهای خارق العاده اشراف دارد. بخش اعظم صندلی های آمفی تئاتر نیمه سرپوشیده در فضای باز و روی چمنزار است و شیبی به سمت بالا دارد. بازدیدکنندگان با طی کردن پله های مارپیچی به بالای ساختمان و به یک سطح مسطحی می رسند که با منظره ای پانوراما از دره و دیوار بزرگ تاریخی احاطه شده است. اهمیت سازه در سقف آن نهفته است زیرا که بزرگترین سطح مسطح پروژه محسوب می شود. کارگران روز و شب به طور مداوم کار می کردند تا در طی 24 ساعت دال را تکمیل کنند. مصالح ساخت این بنا بتن بوده و برای سنگریزه های داخل بتن از سنگ های محل سایت استفاده شده که ساخت آن را راحت تر کرده است. فرم بیرونی ساختمان بر اساس فرم های سنگی موجود در کوه های اطراف شکل گرفت، اما به طور قطعی مداخلۀ انسانی در آن بارز است. فضایی شبیه به غار که با جزئیات آگاهانه ایجاد شده و در نهایت، راحتی و احترام را برای بازدیدکنندگان به ارمغان می آورد. سازۀ اصلی از دو پوستۀ بتنی به هم پیوسته تشکیل شده است: پوستۀ بیرونی به شکل یک مخروط معکوس است، در حالی که پوستۀ داخلی بر اساس مؤلفه های آکوستیکی مورد نیاز شکل گرفته است. پوسته ها با سطوح سخت عمل آوری شده و با ایجاد سوراخ بر روی چند سطح محصور، آکوستیک مناسبِ فضا فراهم شده است. دهانه ها مناظر اطراف آسمان و دره را قاب می کنند و همچنین در ساعات مختلف روز نور آفتاب فضای داخلی سالن کنسرت را می آراید. معبد صدا در منطقه ای روستایی که به دلیل کمبود شدید منابع، اکثر جمعیت خود را از دست داده، واقع شده است. هدف از این پروژه زنده کردن منطقه ای بی حاصل در بخش کوهستانی و دعوت از افراد محلی و سرمایه گذاران به این منطقه بود. حتی وقتی هیچ رویداد و کنسرتی در این بنا برگزار نمی شود، این ساختمان می تواند فضایی برای گذران فراغت افراد محلی و یا بازدید کنندگان از شهرهای نزدیک مانند Chengde و یا دورتر باشد و بتوانند ساعاتی را در آنجا بگذرانند و از صداها و مناظر طبیعی لذت ببرند. پرندگان، حشرات و وزش نسیم در میان درختان یک هارمونی طبیعی ایجاد می کنند و بازشوهای موجود در سقف این امکان را می دهد تا پرتوهای آفتاب و آب باران فضای داخل را تلطیف کند. آب از طریق کانال های کف خارج می شود. ساخت پروژۀ معبد صدا همانطور که پیش بینی شده بود در 15 نوامبر با ساخت سقف بتنی گسترده آن به پایان رسید و احتمالاً در تابستان سال 2020 افتتاح شود.

منبع:

  1. https://www.archdaily.com/928947/open-architectures-rhythmic-music-hall-nears-completion
  2. https://www.archdaily.com/911615/open-architects-chapel-of-sound-reimagines-the-concert-hall
  3. https://www.archdaily.com/912438/architecture-is-hope-a-conversation-with-li-hu-of-open-architecture?ad_medium=widget&ad_name=related-article&ad_content=928947

اورچین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ