طراحی و معماری مجموعه فست فود و کافی شاپ بولکویچ و سیناتلا از حمیده آچاک در تهران

معماری: دفتر مهندسی حمیده آچاک و همکاران

معمار مسئول: حمیده آچاک

تیم طراحی: نیلوفر ابراهیمی

طراحی و دکوراسیون داخلی: حمیده آچاک، نیلوفر ابراهیمی

موقعیت: ایران، تهران

مساحت/زیر بنا: ۱۳۸متر مربع

مجری: حسین مهر علیزاده

مشاور عالی: نیما مکاری

سال: ۱۳۹۷

عکاس: آقای آزادی

شرح پروژه

در این بخش معماری و زندگی با شرح پروژه ی طراحی مجموعه فست فود و کافی شاپ بولکویچ و سیناتلا همراه کاربران عزیز و گرامی می باشد. در طراحی این پروژه، با وجود محدودیت بودجه که در میزان عناصر شکل دهنده طرح وجود داشت طراحان بر آن آمدند که از رنگ قرمز در بخش ورودی “نماد تابلوی بولکویچ” و قسمت هایی از فضای درونی استفاده نمایند تا به دلیل دمای بالایی که در ماهیت و ذات رنگ سرخ وجود دارد، عابران در خیابان را به سرسرای درونی رستوران دعوت کرده و اشتهای افراد را برانگیزانند. علاوه بر این طراحان سقف ها با مشکی رنگ آمیزی کردند تا تاثیر رنگ قرمز بر فضا را دو چندان کند.

_ استفاده از سنگ اسلب یکپارچه بر پیشانی کانتر مجموعه که سرسرای ورودی را به سالن اصلی مجموعه به یکدیگر وصل کرده و می تواند همچون نماد یا نشانه ای بخش های سرویس دهنده را به سرویس شونده متصل کند.

_ سینی های مشکی رنگ که با تخلخل حفره های آن کابل های روشنایی های مجموعه را از داخل خویش گذر داده، در عین فرم سازه ای روشنایی ها، به درک بهتر اثر کمک شایان ذکری می کند.

_ نصب نورهای نقطه ای با کنترل تابش مشخص که می تواند منابع نوری را همچون شمعی فروزان بسته به شرایط زمانی شدت تابش نور را کنترل کند.

_ استفاده از مقاطع چوبی کرمِ روشن که بر روی جداره دیوار VIP و دیواره های کافه نصب شد تا افق دید کاربر در فضا را تاحدامکان کنترل کند. منابع نوری به کار رفته در این مدل ساختار شکلی بر پشت جداره های چوبی پنهان گشتند تا تنها بازتاب نور برای کاربر فضا قابل رویت شده و عمق نفوذ‌پذیری نور بر جداره ها بیشتر شود.

_ بهره گیری از منابع نور خمره ای شکل به تعداد دوازده عدد که از طیف سفید و طوسی از جداره فوقانی کانون ورودی آغاز شده و به صورت مستقیم الخط به رنگ مشکی در انتهای کانتر ختم می شود که می تواند چشم انداز بصری را بیش از پیش به فضای اندرونی دعوت کند. درست در میانه این لوسترهای نقطه ای، یک منبع نوری با رنگ قرمز در نظر گرفته شد که توانست جلوه خاصی را به میانه سالن اصلی و قسمت سفارش منوی مجموعه دهد.

_ میز و صندلی‌های مجموعه با رنگ سیاه و مسی در نظر گرفته شد تا این عضوهای خنثی تاثیری منفی و یا مجاورتی نامتجانس بر بافت فشرده پروژه ایجاد نکند.

_ در قلب دیوار میانی اثر که با چند پله اختلاف سطح ایجاد شده بود جعبه های گل و کتاب (flower box) مجموعه قرار گرفت تا با صورت متخلخل خود مانع از دید بصری سالن اصلی به فضای VIP شود و آن بخش از فضا را برای مهمانی های خاص دنج نماید.

_ درست از دیواره میانی پروژه قفسه ای فولادی قرار گرفت و در میانه آن قلوه سنگ های تزئینی جانمایی شد تا سنگینی دیواره ماسه ای رنگ پروژه را کم کرده، جلوه ای نمادین به آن بدهد.

اقتباسی ازدانشنامه هنر معماری – خط معمار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ