طراحی و معماری شوروم VIP مبلمان آیسان از گروه معماری مشیر در شیراز

معماری: گروه معماری مشیر

معمار مسئول: مجتبی هوشنگیان شیرازی

تیم طراحی: هیلدا خزاعی نژاد

موقعیت: ایران، شیراز

مساحت کل: ۷۵۵/۸۱ مترمربع

مساحت زیر بنا: ۴۵۸/۷۲ مترمربع

اجرا: ایمان قره خانیان

عکاس: نوید عطروش

گرافیست: محمد کامل زاهدی، مریم شهابی حقیقی

سال: ۱۳۹۹

شرح پروژه

در این بخش از معماری و زندگی با معرفی و شرح طراحی شوروم VIP مبلمان آیسان از گروه معماری مشیر همراه شما عزیزان هستیم. این پروژه با هدف تغییر نحوه‌ی ارائه و فروش مبلمان و ایجاد یک گالری با مجموعه هایی کامل و متنوع از مبلمان طراحی و اجرا شد.

در روند این پروژه مواردی در اولیت طراحان قرار داشت که به شرح زیر می باشد:

_ درک قابل مشهود تغییر شیوه ی برخورد با نحوه ی نمایش مبلمان.

_ ایجاد فضاهای تعریف شده برای هر سِت کامل مبلمان.

_ تعریف سیرکولاسیون حرکتی به نحوی که همانند یک گالری هر زون به صورت کامل دیده شود.

_ ایجاد هیجان بصری در طول مسیر و دیدهای متفاوت در هر زون

در طراحی این پروژه طراح جهت چیدمان مبلمان مجموعه در دو طبقه، هفت زون مبلمان در طبقه ی همکف و چهار زون مبلمان برای فضای نیم طبقه در نظر گرفت، طوریکه جهت دستیابی به این زون ها، مخاطب مجبور بود از مسیرهایی عبور کند که طراح برایش تعریف کرده است. گاهی اوقات مسیرها از کنار زون ها و بعضا از دل زون ها عبور می کنند تا مخاطبین یک روند اصولی با درک هیجان حاصل از قیاس نظاره گر شوند و حتی بتوانند به صورت منطقی محصولات را با هم مقایسه کند. طرح کلی فضا بر پایه ی ایجاد ارتباط بین خریدار و اثر ارائه شده بوده و طراح جهت ایجاد فضایی جذاب و دلنشین گالری تا جایی که امکان داشت از اضافه گویی پرهیز کرده و بدین ترتیب،  شاهد قرارگیری دو عنصر ساده اما کلیدی در کل مجموعه هستیم که در ادامه بدان اشاره خواهیم کرد.

عنصر اول وجود پارتیشن هایی با ارتفاع ۱.۵ متر که افزون بر تعریف سیرکولاسیون حرکتی، محدوده ی زون ها را نیز مشخص ساخته است. ارتفاع کوتاه این پارتیشن ها جهت دید وسیع تر ناظر در نظر گرفته شده تا با ایجاد هیجان بصری واسطه ی دید محدود از زون های دیگر شود. عنصر دوم وجود باکس هایی با ارتفاع های مختلف که در وهله ی اول نقاط کانونی و مرکز دید هر زون بوده تا محصولات تکمیل کننده را به نمایش گذارد و در وهله ی دوم، بدنه ای را تشکیل دهد تا نمایانگر شکوه و ارتباط فضاهای موجود در هر دو طبقه باشد. این امر باعث شده تا ابعاد، جایگاه و همچنین محصول قرار گرفته شده در باکس‌های هر زون، متفاوت و منحصربه فرد دیده شود. برای تقویت هیجان بصری در هر زون باکس ها با ابعاد متفاوت و رنگ مناسب، در نظر گرفته شدند. این امر باعث شد تا ناظر در حال گردش در مسیر تعریف شده مدام با صحنه های متفاوت رو به رو شود. کانسپت پروژه در راستای پاسخ به چالش پروژه بوده است که آن نمایش صحیح مبلمان مجموعه در قالب باکس های کوتاه و بلند است. باکس ها با ترکیبی که از خود به جا گذاشته اند، تاثیر بسیار زیادی در ایجاد هیجان بصری داشته اند.

اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری – خط معمار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ