طراحی و معماری خانه آپادانا از امیرحسین یاوری در اصفهان

خانه آپادانا

موقعیت: اصفهان، آپادانا دو

معمار/معماران: امیرحسین یاوری

تاریخ پروژه: سال ۱۳۹۶ شمسی

مدیر پروژه: امیرحسین یاوری

تیم اجرایی پروژه: امیر ماموریان، علی زارع، محمد فقیهی

سازه: ایمان حشمتی فر

نقشه بردار: مهندس مفیدی

تاسیسات آب و فاضلاب: گروه تاسیساتی سپاهان صدر

تاسیسات برق: شرکت دقیق برق

عکس: گروه عکاسی ترمه

این ساختمان در منطقه ی آپادانای اصفهان، محله ای با بافت تقریبا مدرن و به روز در چهار طبقه بنا شده است. خواسته ی کارفرما بنایی مسکونی بود که تمام نیازهای یک خانواده با تعداد مهمان زیاد را برای زندگی کردن برآورده کند. ما برای تنظیم برنامه ی فیزیکی و درک بهتر موضوع گفتگوهای زیادی را با کارفرما داشتیم و در مجموع توضیع فضا به این گونه شکل گرفت:

  • سوئیت مهمان
  • طبقه پذیرایی
  • طبقه سکونت
  • طبقه خدماتی رفاهی

این طبقات از طریق دستگاه پله ی داخلی و یک آسانسور به صورت بازوی عمودی طبقات را به یکدیگر متصل می سازد .همچنین به علت مساحت کم هر طبقه دستگاه پله با وید مرکزی ادغام و کیفیت سیرکولاسیون طبقات رو افزایش داده است.

 

ایده طراحی

درخت نخل موجود در خانه آپادانا چالشی مهم در پروژه بود! با توجه به قوانین شهرسازی و همجواری ساختمان فوق امکان ۱۲۰ سانتی متر اجازه پیشروی را داشت، در صورتی که فاصله درخت نخل موجود در حیاط در قسمت بالایی و برگ های درخت با ساختمان ۸۰ سانتی متر بود که این امر باعث میشد که کارفرما برای ساخت بیشتر فکر قطع درخت را داشته باشد که البته با گفت و گوی زیاد این امر تحقق نیافت و درخت نخل موجود حفظ گردید.

حفظ این درخت باعث تولید خط فکری برای طراحی درون و برون پروژه بود به گونه ایی که فرم ها ی درخت تحلیل و در طراحی فرم از آن استفاده شد. روند شکل گیری فضاها یه گونه ای تقسیم شد که اتاق مستر در پشت برگ های درخت قرار گرفت که باعث ایجاد حریمی برای فضای اتاق اصلی (مستر) شود و همچنین با قرار گیری درخت در ورودی ساختمان تنه ی  درخت باعث تولید فضای فیلتر برای ورودی شده است. بدین ترتیب درخت علاوه بر فرم در عملکرد نیز تاثیر گذار بوده است.

استفاده از متریال شیشه و سنگ به معنی شفافیت و صداقت طبیعت است که بنا از آن تبعیت میکند. از مدل رشد درخت نخل در طراحی نما و طراحی داخلی الگویی تولید شده که همنشینی مرتبط با درخت موجود را  از درون و بیرون به نمایش می گذارد.

 

از دیگر عواملی که در شکل گیری ساختار طرح تاثیر گذاشته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش عمق فضا با استفاده از شیشه و نزدیک بودن کد ارتفاعی حیاط با سالن اصلی
  • امکان دسترسی نزدیک فضای سکونت به ورودی اصلی
  • قرار گیری فضای سکونت در طبقه ی وسط برای سهولت به دسترسی طبقه ی خدماتی رفاهی و طبقات پذیرایی و مهمان
  • تاکید بر سادگی و خلوص در بافت ها و جنس ها
  • فیلتر فضای خصوصی توسط فضا های عمومی
  • ارتباط هر چه بیشتر فضای درون و بیرون

این ساختمان شامل فضاهایی چون

  • پنج اتاق خواب
  • یک سالن پذیرایی (سالن اصلی و رقص)
  • دو عدد سالن پذیرایی فرعی
  • چهار آشپزخانه
  • دو سرویس بهداشتی
  • سه حمام
  • رختشوی خانه
  • سالن ورزشی
  • انباری (با تقسیم بندی فضایی کامل)
  • اتاق مدیریت فرمان (موتور خانه و مرکز برق و دوربین)
  • بام سبز در طبقه ی دوم

نیز می باشد.

آبگینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ