طراحی و معماری اسپا (آبگرم) LZ’s LOVE در ویتنام

اسپا (آبگرم) LZ’s LOVE یک ساختمان یکپارچه ی ۸۳۰ مترمربعی است که با نمای منحصر به فرد و زیبای خود، جلوه ی خاصی به شهر تان هوا (Thanh Hoa) واقع در شمال کشور ویتنام (Vietnam) بخشیده است! این ساختمان حاصل هنر و خلاقیت تیمی از معماران کمپانی T-Architects (مستقر در شهر بوداپست) می باشد؛ شاید بتوان جوهره ی زبان معماری این پروژه را در یک جمله ی کوتاه خلاصه کرد: نمای ساختمان اسپا LZ’s LOVE می تواند به طرز نمادینی انرژی موجود در فضاهای داخلی را به نمایش بگذارد… در ادامه ی این مطلب تلاش خواهیم کرد شما را با مهم ترین ویژگی های طراحی اسپا LZ’s LOVE آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید!

سایت پروژه ی اسپا LZ’s LOVE در همسایگی تعدادی بلوک مسکونی بزرگ مقیاس واقع شده است. البته، بایستی اشاره کنیم که برخی از این بلوک ها هنوز در مراحل اولیه ی ساخت و ساز خود هستند. اما صرف حضورشان، تیم معماران را مجبور به چاره اندیشی برای حل مسائلی همچون آلودگی های صوتی و حتی هوایی خواهد کرد… از سوی دیگر، ساختمان این سالن آبگرم در نزدیکی یک چهارراه شهری قرار دارد. اگر بخواهیم توصیف دقیق تری داشته باشیم بایستی بگوییم ۴۲۰ مترمربع از نمای ساختمان در جهات غربی و جنوبی رو به سوی یک چهارراه شلوغ و پررفت و آمد دارد! پس تیم معماران بایستی برای تنظیم دمای فضاهای داخلی نیز تدبیری اتخاذ می کردند.

مالکین این پروژه، دو نیاز اصلی داشتند؛ یک در اختیار داشتن فضایی وسیع برای برپایی یک سالن اسپا و زیبایی و دیگری، خانه ای برای اسکان یک خانواده! ناگفته پیداست که هر کدام از این کاربری ها شرایط ویژه ای را می طلبند. به عنوان نمونه، سالن اسپا بایستی از نظر بصری به راحتی قابل تشخیص باشد، به خیابان دسترسی داشته باشد و از فضاهای باز بهره مند شود. در مقابل، واحد مسکونی نیز بایستی بتواند فضاهای خانوادگی و خصوصی را در خود نهان دارد. اینگونه بود که نمای ساختمان این پروژه شکل گرفت… این ساختار دوگانه با کمک دیوارهای شیشه ای و ورق های آلومینیومی شکل گرفته است؛ پس هم می تواند پرچمداری برای عمق فضا باشد و هم صفحه ای پایدار که به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک شایانی می نماید.

ساختمان اسپا LZ’s LOVE متشکل از سه طبقه می باشد؛ دو طبقه ی ابتدایی آن در انحصار سالن زیبایی و آبگرم است! بالاترین طبقه نیز یک واحد مسکونی را در دل خود جای داده است. برای این ساختمان سه طبقه، سه ورودی هم تعبیه شده است… یکی برای مشتریان، دومی برای کارکنان دو طبقه ی ابتدایی و سومی نیز برای ساکنین خانه! به این ترتیب، می توان امیدوار بود که فعالیت های تجاری و مسکونی تا حد قابل قبولی از هم جدا شوند.

منبع:

archdaily.com ابگینه

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ