طراحی و معماری و دکوراسیون داخلی

بازسازی آپارتمان بلوار از غزاله حنائی در اصفهان

9

معماری: دفتر معماری غزاله حنائی

معمار مسئول: غزاله حنایی

تیم طراحی: اشکان عباس­پور، پگاه حصیری

موقعیت: اصفهان

اجرا: پوریا شفیعی

عکاس: محمد حسن اتفاق

سال: ۱۳۹۹

شرح پروژه

پروژه ی بازسازی آپارتمان بلوار در طبقه همکف مجتمع مسکونی و تجاری بلوار اصفهان واقع شده است. این ساختمان در سال ۱۳۵۸ در مجاورت رودخانه زاینده رود ساخته شده و بخش مسکونی آن، شامل دو تیپ واحد فلت و سواره پیاده (دوبلکس) می­ باشد. پروژه­ ی حاضر مربوط به واحدی است با مساحت ۱۵۰ متر مربع که به صورت سواره پیاده بوده و با یک دستگاه پله یک طرفه، فضاهای خصوصی و عمومی آن از یکدیگر تفکیک شده ­اند؛ در این واحد فضای نشیمنی با ارتفاع سقف حدود ۶ متر در طراز همکف آن وجود دارد و این فضا بوسیله پنجره­ هایی بلند به یک حیاط خصوصی با متراژی در حدود ۵۰ متر مربع مشرف شده است.

مالکین پروژه زوج جوانی هستند که این واحد را برای شروع زندگی مشترک خریداری کرده ­اند؛ ولی با توجه به گذشت حدود ۴۰ سال از ساخت این ساختمان، فضای داخلی آن نیازمند تغییرات اساسی بود. همچنین با توجه به عمر بنا، می­ بایستی سیستم تاسیسات مکانیکی (سرمایش و گرمایش) آن به صورت کامل باز­طراحی و با سیستمی به روزتر جایگزین شود، لذا این تغییرات کمک کرد تا با حذف کانال­ های کولر آبی، ارتفاع سقف­ ها در تزار همکف (آشپزخانه) و اول (اتاق­ های خواب و نشیمن تلویزیون) بیشتر و کیفیت فضایی بهتری ایجاد شود. همچنین تاسیسات الکتریکی آن به سیستم هوشمند مجهز شده است که زندگی در یک واحد دوبلکس را راحت­ تر خواهد کرد.

در طراحی این پروژه سعی بر آن بود تا تمامی فضاها همسو با خواسته ­ها و نیازهای کارفرما طراحی گردد، لذا  اتاق­ های پروژه از سه اتاق خواب کوچک، به اتاقی با متراژ ۴۰ مترمربع به عنوان اتاق خواب، اتاق لباس، حمام و سرویس بهداشتی و همچنین یک اتاق ۲۵ متر مربعی به عنوان اتاق خواب مهمان به همراه حمام و سرویس بهداشتی جداگانه برای آن، تبدیل شد.

ارتفاع زیاد سالن پذیرایی سبب شده بود تا تناسبات فضای نشیمن نامتوازن به نظر آید، از این رو سعی شد تا با طراحی دیوار کوب­ های چوبی، تناسبات این فضا تعدیل گردد. همچنین با تغییر جان پناه چوبی پله، به جانپناه شیشه­ ای تلاش بر آن بوده است تا فضای نشیمن، بزرگ­تر به نظر آید. لذا به این منظور، سازه­ی پله­ ی موجود تقویت شده است، همچنین با بزرگ کردن پله­ ی اول، به عنوان سکوی نشستن، فضای نشیمن اضافه به سالن پذیرایی افزوده شد. سازه­ ی ساختمان فلزی است و در نقطه­ی اتصال تیر و ستون­ها لچکی­های بزرگی ایجاد شده است، که برای دیده نشدن آن­ها می ­بایست ارتفاع سقف را تا زیر آن­ها کاهش داد، اما در این پروژه با طراحی چراغ دیواری­ هایی در کنج ستون­ ها، سعی شد تا حد امکان ارتفاع سقف را بلند حفظ کنند.

در نهایت از موضوعات مهم این پروژه، نقش کارفرما در پیشبرد کیفی آن می ­باشد. حضور مستمر کارفرما همسو و در کنار تیم طراحی و اجرایی و همزمان ایجاد فضایی باز و پویا جهت خلق و پیاده سازی ایده­ های تیم معماری، کمک نمود تا این پروژه با وجود چالش ­هایی از جمله شرایط سخت کاری در دوران پندمی کرونا و مشکلات ناشی از تحریم­ ها و سختی خرید ملزومات و مصالح در این مقطع زمانی پروژه مطابق با خواسته­ ها و انتظارات تکمیل شود.

منبع: دفتر معماری غزاله حنائی- خط معمار

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.

کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ