طراحی و معماری و دکوراسیون داخلی

ویلا فردوس جنوبی از سهراب رفعت در مازندران، رویان

1

(توضیحات معمار پروژه)

ویلا فردوس جنوبی

موقعیت: مازندران، رویان، شهرک فردوس جنوبی، كوچه‌ پریوش

معمار/معماران: سهراب رفعت (دفتر معماری سهراب رفعت)

تیم طراحی پروژه: سالومه گلبابائی ، نگين عسگری ، محمد­رضا موحدی ، محمد حسين شوقی

کارفرما: مهدی حُر

سال آغاز پروژه: ۱۳۹۱ شمسی

سال اتمام پروژه: ۱۳۹۲ شمسی

مساحت زمین پروژه: ۱۰۰۰ مترمربع

مساحت زیربنا: ۳۹۰ مترمربع

عكس: علی دقیق

رتبه دوم در بخش معماری داخلی و برگزيده بخش معماری فضاهای مسکونی دو سالانه معماری و معماری داخلی ایران در سال ۱۳۹۳ شمسی

پروژه تقدير شده در بخش مسكوني تک واحدی جایزه معمار در سال ۱۳۹۳ شمسی

ویلا فردوس جنوبی با زيربنای ۳۹۰ متر­مربع در قطعه ­ای جنگلی به مساحت ۱۰۰۰ مترمربع واقع شده است. سایت پروژه در شهرکی با مناظر زیبای طبیعی و در همنشینی با درختان، آبراه ها و برکه ها واقع شده است که این پتانسیل مثبت، طراحی را به سمت استفاده حداکثری از مناظر اطراف سوق می دهد! و همینطور به دلیل عملکرد ویلایی این بنا، استراتژی طراحی در برخورد با آن در مقایسه با طراحی یک واحد مسکونی با سکونت دائم تفاوت هایی خواهد داشت.

از عوامل کلی تاثیرگذار در به وجود آمدن حجم، فرم اصلی و نیز پروسه طراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

لزوم رعایت همسایگی، قوانین ساخت و ساز در شهرک، خواسته های کارفرما، مبانی نظری، عوامل اقلیمی، روابط فضایی، تناسبات، میزان شفافیت، عملکرد فضاها و خط آسمان و نیز اگر جزئی تر به روند طراحی اشاره شود، بایستی به موارد زیر اشاره شود:

– محدوديت ارتفاع و فواصل بنا طبق قوانين شهرک

– حداكثر استفاده از فضای سبز و حفظ تمامي درختان موجود در سايت

– ايجاد محصوريت نسبت به همسايه شرقی

– حفظ حداكثر ديد به جنوب غربي و غرب با حداكثر شفافيت به سمت فضاي سبز ملک پارک و بركه شهرک

– ارتباط مستقيم و مستقل مطبخ و اتاق آشپز به فضاي بيرون بدون ايجاد مزاحمت براي بخش خصوصي تراس های متعدد با ديدهاي متنوع براي استفاده در فصول مختلف

– ارتباط مستقل اتاق مهمان با فضای بيرون

– ايجاد ارتباط عمودی بين طبقات بصورت حركتی مابين بيرون و درون فضا بصورت شفاف با پله و آسانسور داخلي در حداقل سطح اشغال بنا

ايده اوليه بر اساس تركيبي از دو حجم مستقل كه تامين كننده نيازهای فيزيكی پروژه مي ­باشد، شكل گرفت. استفاده از فضاهای منفی ايجاد شده در فرم (تراس های بوجود آمده در هر دو طبقه) و تركيب صفحات عمودی چوبی با جداره ­های شيشه ­ای كه پله ارتباطي بين دو طبقه را نيز بوجود مي ­آورد، از ديگر رويكردهای اصلی طرح در جهت پاسخگويی به نيازهای طرح مي ­باشد.

شرایط اقلیمی معتدل و مرطوب منطقه باعث به وجود آمدن سقف شیبدار، تراس ها و پیش آمدگی ها جهت کنترل نور و نیز بازشوهایی جهت سیرکولاسیون طبیعی هوای داخل ویلا شده است. یکی از متریال های اصلی مورد استفاده به عنوان پوشش دیوارها، چوب مقاوم در برابر رطوبت و آفتاب می باشد که به نوعی ایده گرفته شده از پوشش چوبی خانه های سنتی منطقه است، ولی به شیوه مدرن تر و مقاوم تر که این متریال و سقف شیبدار و نیز پله اکسپوز موجود در نما باعث نوعی هماهنگی با معماری بومی مازندران شده است. از طرفی نظرات کارفرما نیز در طی پروسه طراحی بنا بر سلیقه و انتظارات خود از فضاهای مختلف ویلا، بر حجم و فضاهای داخلی تاثیرگذار بوده است.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

منبع: ابگینه

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.

کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ