طراحی و معماری و دکوراسیون داخلی

معماری ویلای یار از گروه معماری سرو در دماوند

3

معماری: گروه معماری سرو

معمار مسئول: حسین حسنی

همکاران طراحی: شیوا حسنی، مونا قاسمی

موقعیت: ایران، دماوند

مساحت زمین: ۵۳۰ متر مربع

مساحت بنا: ۲۷۵متر مربع

مشاور سازه: امیر افراد وطن

تاسیسات مکانیکی: مرتضی قدرت نژاد

مشاور تاسیسات الکتریکی: نوید جعفری

فضای سبز: حسن شهریاری

اجرا: امین حبیبی، گروه مهندسین زیما

تیم اجرا: امیر حاج محمدی

عکس: محمدعلی ستاره

سال: ۱۳۹۷

شرح پروژه

در این بخش معماری و زندگی با معرفی پروژه ی معماری ویلای یار همراه کاربران همیشگی اش خواهد بود. این ویلای مسکونی بر سطح زمینی به متراژ ۵۳۰ مترمربع در روستای حصار در دماوند قرار گرفته است. طراحان در طی طراحی این ویلای مسکونی با محدودیت های مختلفی روبرو بودند. یکی از مشکلاتی که طراحان در ابتدا با آن مواجه شدند، مساحت کم و فرم نامناسب زمین بود. شکل زمین از هیچ هندسه ای پیروی نمی کرد. یکی دیگر از محدودیت های پروژه وجود اختلاف ارتفاع میان سایت پروژه و خیابان بالایی آن و انتهای زمین بود که تنها دسترسی آن ها به سایت محسوب می شد. این ارتفاع حدود ۱۶ متربرود که اختلاف چشمگیری به حساب می آمد. غیر از موارد ذکر شده خواسته ها و نیاز های متعدد کارفرما در عین داشتن زمینی محدود بود. در ادامه به برخی از این خواسته ها اشاره می کنیم:

داشتن حیاطی بزرگ، طراحی دو پارکینگ مسقف و طراحی اتاق‌های بزرگ و …

طراحان پس از بازدید سایت و با در نظر گرفتن محدودیت ها به یک جمع بندی رسیدند و این بود که موضوع زیبایی شناسی می بایستی در فضای داخلی بنا اتفاق بیفتد. یکی از دلایل اصلی این بود که زمین پروژه در داخل یک گودال قرار داشت که درختان اطراف آن را محصور کرده بودند. طراحان منطبق با این اصل به طراحی پروژه پرداختند. آن ها با در نظر گرفتن اختلاف ارتفاع، تصمیم گرفتند تا فضای ورودی اصلی، اتاق ها، پارکینگ ها را در طبقه ی همکف و سایر بخش های اصلی مانند آشپزخانه، سالن پذیرایی و تی وی روم را در طبقه ی منفی یک جانمایی کنند. این امر باعث شد تا میان فضاهای اصلی و حیاط ارتباط مستقیمی شکل گرفته و این ارتباط را به واسطه ی قرار دادن پنجره های بزرگ و یکپارچه ارتباط را قوی تر سازند. به طوری که در عین بسته بودن پنجره ها نیز ارتباط میان فضای بیرون و درون برقرار باشد.

طراحان جهت دستیابی به حیاط بزرگ تر، طبقه ی منفی یک را با حداقل سطح اشغال طراحی کردند و مساحت مورد نیاز برای اتاق های خواب را به واسطه ی کنسول در طبقه ی همکف ایجاد کردند. این موضوع خود باعث شد تا درطبقه ی همکف کنسولی با متراژ ۳۵۰ سانتی متری در اختیار داشته باشند. این امر علاوه بر تأمین مساحت مورد نیاز در طبقه ی همکف، باعث شد تا در طبقه ی پایین در کنار استخر بوجود آورند.

دماوند از مناطق سردسیر می باشد و با توجه به این که پروژه ی حاضر در این موقعیت قرار گرفته و در طبقه ی منفی یک پنجره های بزرگ قرار داده بودند، طراحان تصمیم گرفتند تا از سیستم گرمایش از کف در این طبقه استفاده نمایند. برای تامین انرژی مورد نیاز برای گرمایش این ویلا از سلول های خورشیدی در بام این ویلا استفاده کردند که علاوه بر تامین انرژی برای گرمایش بنا، انرژی لازم برای گرمایش آب استخر را نیز تامین نموده و همچنین از سیستم هوشمندسازی برای کنترل روشنایی، سرمایش و گرمایش بنا برای استفاده هرچه بهتر از انرژی در این ویلا استفاده کردند چرا که می بایست تمام نقاط اعم از استفاده صحیح از انرژی و هزینه های ساخت و هزینه های جاری کارفرما را نیز کنترل می‌کردند.

اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری – خط معمار

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.

کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ