طراحی و معماری و دکوراسیون داخلی

معماری ساختمان مسکونی الهیه از شرکت طرح و ساخت ری را در تهران

3

معماری: شرکت طرح و ساخت ری را

معماران مسئول: عباس ریاحی فرد، فریناز رضوی نیکو

تیم طراحی: نوید نصراللّه زاده، حامد تابش، یاسر کریمیان، امیر خادمی، سینا کریمیان

موقعیت: ایران، تهران

مشاور تأسیسات الکتریکی و مکانیکی: شرکت آزمایش و همکاران

اجرای پروژه: شرکت پرابلم

مساحت زیربنا: ۱۸۵۰ مترمربع

مساحت زمین: ۶۴۴۵ مترمربع

سال آغاز پروژه: ۱۳۸۸

سال اتمام پروژه: ۱۳۹۰

عکاس: پرهام تقی اف

شرح پروژه

در این بخش از معماری و زندگی با شرح معماری ساختمان مسکونی الهیه همراه شما کاربران گرامی هستیم. این ساختمان بر سطح زمینی با متراژ ۶۴۴۵ بنا شده است. همانطور که طراحان اشاره می نمایند، تیپ بناهای پنج طبقه در سطح شهر تهران زیاد به چشم می خورد. ویژگی های عمده و اصلی این گونه ساختمان ها به طور معمول اتصال از دو وجه به همسایگان هم جوار و داشتن دو جبهه ی نمای اصلی می باشد. بسیاری از مواقع در این تیپ پروژه ها، مالک و سازنده به سبب این که در اخذ مجوز و آغاز عملیات اجرایی عجله دارند، نقشه هایی را تهیه و به سرعت تخریب و ساخت را آغاز نموده و در میانه اجرا هموراه سعی می کنند تا تغییرات لازم و اصلاحیه پلان ها، علایق و سلیقه شخصی و بازار را در طرح پروژه اعمال نمایند.

مواردی که مطرح شد، مقدمه ای بر شرح پروژه ی حاضر بود که شرایط مشابهی را داشت. کارفرمای پروژه پس از اجرای اسکلت و سقف به معماران مراجعه کرده بود. وی از طراحان خواست تا اصلاحات لازم در رابطه با پلان ها و نمای ساختمان انجام دهند. این ساختمان  شامل چهار طبقه بر سطح همکف بود. در طبقه ی همکف، لابی ورودی و یک واحد مسکونی قرار داشت و چهار طبقه‌ی فوقانی شامل آپارتمان های تک‌واحدی بودند. دو طبقه ی زیرزمین نیز به پارکینگ، استخر و انباری اختصاص یافت.

همانطور که در بالا بدان اشاره کردیم، هنگام مراجعه ی کارفرما به معماران سازه ی پروژه شکل گرفته بود. بدین ترتیب هدف اولیه طرح، ایجاد هماهنگی و تطابق میان ستون های موجود در نما و تیغه های داخلی و همچنین امتداد محورهای مذکور در محوطه و در در نتیجه حفظ یکپارچگی در فضای داخلی و خارجی به واسطه ی کاربرد متریال های همگون و در عین حال اقتصادی بود.

طراحان برای طراحی نما از متریال سیمان و چوب استفاده کردند. آن ها با در نظر گرفتن پوسته ای از لوور چوبی در مقابل بازشوها، می خواستند تا کیفیتی یکسان و یکپارچه ای را در پوسته‌ی اصلی نما ایجاد نمایند. برای تأکید بر امتداد عمودی و ایجاد هماهنگی، بر سطح جداره های سیمانی –در امتداد لوورها که برای کاشت گیاهان در نظر گرفته شده است- بافتی عمودی در نظر گرفته شد. وجود این بافت در سقف کاذب در قسمت مشاعات ساختمان و در سنگ‌کاری کف رمپ محوطه مجددا به کار رفته و در نهایت مجموعه را از بافت و رنگی یکسان بهره مند ساخته است.

هنر و معماری – خط معمار

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.

quis, venenatis in Aliquam venenatis, commodo
کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ