طراحی و معماری و دکوراسیون داخلی

طراحی کافه باغ بیشه چناران ، گروه مهندسی سفید در اصفهان، نجف آباد

453

معماری: گروه مهندسی سفید

معمار مسئول: علی قادری

تیم طراحی: زهرا سجادی، فاطمه ذکریا، فرزانه جمشیدیان

موقعیت: ایران، اصفهان، نجف آباد

مساحت: ۲۶۵ مترمربع

سال: ۱۳۹۹

شرح پروژه

پزوژه ی کافه باغِ بیشه چناران، در انتهای مسیر بوستان زندگی قرار گرفته، که در روزگاران یکی از محورهای اصلی اتصال باغات و مسیر آبراه به حساب می آمد. امروزه این مسیر در بستری از باغات نجف‌آباد واقع شده که در سال‌های اخیر احیای این محور مورد توجه قرارگرفته و حتی بخشی از آن نیز بازسازی شده است. به علاوه در میانه ی این محور، یکی از بناهای تاریخی شهر نجف آباد به نام پنگ خانه وجو دارد که مرمت شده و  و در فاصله‌ای ۸۰۰ متری از سایت پروژه، قرارگرفته است.

درختان چنار و آبراه های اطراف سایت، برخطی شدن این محور تأکید داشت و طراحان را به این واداشت تا پروژه را در پیوند با محور چناران و پنگ خانه قرار دهند و به گونه ای طراحی کنند تا الگوی رفتاری در آن با اتفاق ها و الگو های رفتاری داخل این محور نزدیک باشد. در نتیجه، ایده‌های اولیه بر اساس داشتن محیطی باز و طراحی یک کافه باغ شکل گرفت.

از طرف دیگر طراحان می بایست به جنبه ی تاریخی سایت اهمیت می دادند که بر معرفی و اهمیت پنگ خانه نیز کمک می‌کرد. در گذشته پنگ خانه محلی در میان زمین های کشاورزی نجف آباد و در جوار جوی های آب بود که به صورت ایوانی کوچکی تعبیه می گشت و فردی که معتمد کشاورزان بود به نام میراب (امیر آب)، آب زراعی را میان کشاورزان تقسیم می‌کرد. قطعا طراحان به دنبال پیروی از هندسه و خطوط این بنا بودند تا افزون بر دنبال کردن اهداف اصلی پروژه، از اهمیت این بنای تاریخی نیز نکاهند.

ساختمان پنگ خانه نتیجه تکرار ۴ مدول قوسی شکل است. بنابراین طراحان از این الگو در طراحی پروژه استفاده نمودند و علاوه بر پاسخ بر نیازهایشان، چیدمان متنوعی را نیز ایجاد می شد که بر منعطف تر شدن مجموعه می افزود. در روند طراحی یکی از محدودیت های طراحان بودجه ی پایین بود و آن ها مجبور شدند تا از متریال ارزان قیمت برای ساخت و ساز، مبلمان و طراحی داخلی استفاده کنند.

با توجه به این موضوع ایده ی طراحان طراحی مدولار مجموعه بود، در نتیجه هزینه‌ها به گونه‌ای کاهش یافت که متناسب با قیمت روز بوده و کارفرما تنها با حدود ۴۰ میلیون تومان توانست طراحی و اجرای این کافه باغ به اجرا و اتمام برساند و  کافه را راه اندازی کند. فریم این مدول ها توسط قوطی‌های ۳ در ۳ ساخته شده و رویه ی آن با لایه‌هایی از حصیرهای چوبی، پلاستیک ضخیم و کانتکس پوشیده شد. این لایه ها علاوه بر عایق، از نفوذ باران نیز جلوگیری کرد. طراحان برای کف این کافه باغ شن های بادامی  را در نظر گرفتند زیرا علاوه بر مقرون به صرفه بودن، از تبخیر رطوبت سطح خاک جلوگیری کرده و بدین ترتیب به خنک شدن محیط کمک می‌کرد.

یکی از نکات مهم برای طراحان در طی طراحی پروژه، قوانین شهرداری ها بود. زیرا ساخت و ساز در این منطقه غیرقانونی بود و حتی طراحان مجاز به تخریب دیوار بین سایت و بیشه نبودند. بنابراین امکان داشت بنا به برنامه های شهرداری در آینده، مالک مجبور به ترک زمین خود شود. از این رو طراحان مجبور بودند تا ماژول های متحرکی را برای جابجایی آسان به مکان های دیگر طراحی کنند.

ماژول ها به گونه ای طراحی شده اند که هر قسمت از هم جدا شده و به صورت مستقل از دیگری قرار گیرد. این عامل باعث شد تا انواع افراد را در کافه مانند گروه های خانوادگی یا گروه های دوستانه دور هم جمع کند.

اکنون در ادامه با دیدن سایر تصاویر طراحی کافه باغ بیشه چناران معماری و زندگی را همراهی کنید.

منبع: Architizer – خط معمار

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.

vulputate, libero nec leo odio libero id elit. risus luctus velit, neque.
کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ