طراحی و معماری و دکوراسیون داخلی

طراحی و معماری موزه فرهنگ کادوکاوا

5

توکوروزاوا (Tokorozawa) ، ژاپن

معمار/معماران: استودیوی طراحی کاجیما (KAJIMA DESIGN) + استودیوی معماری کنگو کوما و همکاران (Kengo Kuma & Associates)

معمار مسئول: کنگو کوما (Kengo Kuma) ، سوگورو واتانابه (Suguru Watanabe)

سازه: استودیوی طراحی کاجیما (KAJIMA DESIGN)

پیمانکار: کمپانی کاجیما (KAJIMA)

مدیر پروژه: کومه سکی (KUME SEKKEI)

طراح داخلی: معماران y + A yoji takahashi

مساحت: ۸۷۴۳۳ مترمربع

سال پروژه: ۲۰۲۰ میلادی

عکس: Forward Stroke

(توضیحات ارائه شده توسط معماران پروژه)

موزه فرهنگ کادوکاوا (Kadokawa) یک هزارتویِ فرهنگیِ آینده نگرانه است که تضادهای مختلفی را که در دوران مدرن بین شهرها، حومه شهرها و همچنین تفاوت های فرهنگی مناطق گوناگون وجود دارد، در حالتی سه بعدی به نمایش گذاشته است. سایت این موزه در فلات موساشینو (Musashino؛ در غرب دشت کانتو ما بین رود تاما و رود آراگاوا) واقع شده است؛ منطقه ای که از ادغام چهار زمین در اطراف کشور ژاپن ساخته شده است.

هدف ما، ارائه ی معماری ای بود که در آن گرانیت به عنوان یکی از مشتقات ماگما نقش پررنگی داشته باشد! این ماده هنگام خروج از شکافِ صفحات تکتونیکی (یا لیتوسفر بلوک ها)، سرد می شود و به حالت جامد در می آید. معماری حجم این پروژه که شبیه به توده ای سنگی است به منظره ی مدرن حومه شهر شامل کارخانه های واقع در شمال، خانه های حومه جنوب و پارک هیگاشی توکوروزاوا (Higashi Tokorozawa Park) در شرق می پیوندد.

بیست هزار قطعه سنگ گرانیتی که دیواره خارجی این موزه را پوشانده است، Black Fantasy نام دارد (قطعه سنگ هایی که از کشور چین استخراج شده اند). این نوع سنگ گرانیت، سطحی مواج دارد و دارای لکه های سفید رنگی بر روی پس زمینه سیاه خود می باشد. ما با ایجاد بافتی خشن حاصل از شکستن سنگ های گرانیت با ضخامت ۷۰ میلی متر، جزئیاتی را که سبب تراز کردن سنگ ها در مراحل اتصال می باشد، به وجود آوردیم! این کار سبب ایجاد حسی متناسب با محیط خشن اطراف شد؛ محیطی که در آن طبیعت و ساخته های بشر در حال همزیستی هستند.

این ساختمان بر اساس سازه ای فلزی ساخته شده است و دیوارهای خارجی آن از بتن مسلح با قاب فولادی تشکیل شده است که می تواند وزن سنگ های ضخیمِ نما را تحمل نماید. حاصل این اتفاق، فرمی متشکل از چندین طبقه و به شکلی نامشخص بود که به ما امکان می داد حجم هایی فراتر از مقیاس معمولی را با هم ترکیب کنیم.

فضای داخلی این پروژه از وضعیتی نسبتا متضاد و متشکل از حوزه های فرهنگی همچون هنر معاصر و دیگر حوزه ها شامل انیمه، فضاهای سفید و سیاه و نمایشگاه های متنوع تشکیل یافته است. اما ما با ترکیب متریال های گوناگونی همچون چوب درخت سرو و قفسه های مشبک فلزی، فضا را یکپارچه تر جلوه دادیم. طرح Edit Town که تلفیقی از موزه ها و کتابخانه ها است، دارای یک گالری در مرکز، یک کتابخانه خارجی و یک موزه خارجی می باشد!

شش دیوار با زاویه های متفاوت برای جدا کردن موزه از کتابخانه برپا شده است و روزنه هایی نیز در آن ایجاد شده است. در مسیر اصلی که خیابان کتاب (Book Street) نام دارد قفسه های کتاب ساخته شده از چوب درخت سرو از ۹ عنوان اصلی منشعب شده اند و شبکه ای را تشکیل می دهند که شبیه به ساختار مغز آدمی است! ما واحدی را طراحی کردیم که متشکل از سه نوع قفسه با عمق های مختلف بود تا کتاب ها روی هم چیده شوند و اشیا جلوی قاب پشتی نمایش داده شوند. حاصل این ایده، مسیری نامنظم با ریتمی تصادفی به طول ۸۵ متر می باشد که متشکل از ۴۴ واحد است و ۶ الگوی چیدمان متفاوت را دارد (عرض ۱٫۸ متر ، ارتفاع ۲٫۴ متر).

بر خلاف مسیر خیابان کتاب (Book Street)، قفسه های کتاب در بخش تئاتر قفسه کتاب (Bookshelf Theater) که در انتهای این موزه واقع شده است، دارای عمق های یکسانی می باشد، اما با تغییر ارتفاع قفسه ها این مسیر به صخره ای از قفسه ها تبدیل می شود! کتاب ها در این بخش همچون ذراتی پویا به نظر می رسند که تا ارتفاع ۸ متری سقف امتداد دارند و رفته رفته قفسه ها با تیرهای سقف ترکیب شده و درهم ادغام می شوند. با اتصال مسیرهای مختلف در طبقه فوقانی به صورت سه بعدی، هزارتویی از کتاب ها ایجاد می شود!

منبع:

archdaily.com – ابگینه

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.

کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ