طراحی و معماری و دکوراسیون داخلی

طراحی و معماری سرای مهراز از استوديو معماری عليرضا انسی و سعيد آرانی در تهران

59

معماری: استوديو معماري عليرضا انسي، سعيد آراني، امين نادر نژاد

موقعیت: ایران، تهران

تیم اجرا: علیرضا انسي، سعید آراني

مساحت زمين: ٢٨٦ متر مربع

مساحت زيربنا: ١٣٠٠ متر مربع

سال آغاز پروژه: ۱۳۹۷

سال اتمام پروژه: ۱۳۹۹

عکاس: علیرضا انسی، خانم مایانی

شرح پروژه

در این بخش از معماری و زندگی با معرفی پروژه ی طراحی و معماری سرای مهراز همراه شما کاربران گرامی هستیم. سرای مهراز بر سطح زمینی به ابعاد ۲۶×۱۱ قرار بنا شده است. سایت این بنا جنوبی بوده و رو به فضای سبز و کوه های شمال تهران گشودگی دارد. این ساختمان مسکونی به صورت ۷ طبقه تک واحدی طراحی شده است. این هفت طبقه شامل بخش هایی چون زیرزمین (پارکینگ و تأسیسات)، طبقه همکف که وروردی و پارکینگ را در بر داشته و ۵ واحد مسکونی سه خوابه می باشد.

معماران در طراحی این پروژه در تلاش بودند تا معماری ایرانی و مدرن را با یکدیگر تلفیق کرده و به علاوه از متریال متناسب با معماری ایرانی استفاده نمایند. یکی از چالش های اصلی معماران در طراحی این پروژه محدودیت ها و ضوابط شهرداری برای تأمین پارکینگ و جای گذاری پله ها در جداره ی نما بود. آن ها در طراحی نمای این ساختمان مسکونی یک شکافی ایجاد نمودند که موجب شاخص شدن و عظمت در نما و دید بیننده شد. به علاوه این امر موجب افزودن فضایی به عنوان پیش ورودی شده و بر دعوت کنندگی ورودی بنا با به کاربردن کاشی های لعابدار در بخش آبنما و شیارهای نوری در جزئیات چوبی و همچنین ایجاد یک رواق و سایبان همسان با دیتیل آجر در زیر کنسول تأکید ویژه ای دارد. تاکید بر دعوت کنندگی در قسمت ورودی ساختمان و ایجاد سطح نمایی بیشتر باعث شد تا در زمان و مکان ثابت سطح بیشتری از نما قابل مشاهده باشد. ایجاد این شکاف، کیفیت فضایی راه پله را به علت دید به بیرون و استفاده از نور طبیعی (بصورت خطی) ارتقا داده است. طراحان برای پاسخگویی به محوطه ی سبز روبروی ساختمان و داشتن چشم اندازی همیشگی رو به فضای سبز و کوه های تهران از تراس هایی بزرگ و سبزینگی استفاده نمودند.

آن ها در بخش نما و مشاعات ساختمان سعی بر این داشتند تا با استفاده از ترکیب رنگ‌های متعارف با نماهای معماری ایرانی نظیر کاشی لعابدار، سنگ فیروزه‌ای، آجر کرم و ایجاد فضای سبز، (علاوه بر پاسخ به فضای سبز پارک) موجب تلطیف و سرزندگی در نما و فضاهای مشاعات ساختمان شوند. ایجاد فضاهای پر و خالی و استفاده از چوب در نما بصورت کبریتی به دلیل ایجاد تعادل در حجم صلب آجر و  متوازن ساختن طراحی و اجرا شده است. در جزئیات ساختمان (چوب یا نرده و …) از اصل پژواک استفاده شده است.

با در نظر گرفتن موقعیت ساختمان، اولویت طراحی، تعامل و ارتباط با فضای پارک بوده که معماران با ایجاد تراس‌های بزرگ باعث برقراری این تعامل به عمق خانه شدند. در بخش داخلی افزون بر تراس های بزرگ با استفاده از رنگ های روشن، هارمونی خوبی در جهت حفظ آرامش ساکنین ایجاد شده است. در دیوارهای جداکننده ی فضای عمومی و خصوصی خانه نیز، همچون نما و مشاعات ساختمان از بافت آجری استفاده نمودند که الگوی شبکه ای آن تداعی کننده ی فخر و مدین در معماری ایرانی است.

اکنون در ادامه معماری و زندگی شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.

منبع: استوديو معماري عليرضا انسي و سعيد آراني – خط معمار

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.

ultricies id, dictum ante. Aliquam vel,
کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ