طراحی و معماری خانه بهار از علی دهقانی ، علی سلطانی و عاطفه کرباسی در نجف آباد

خانه بهار

موقعیت: اصفهان، نجف آباد

معمار/معماران: علی دهقانی ، علی سلطانی و عاطفه کرباسی (دفتر معماری آینه)

کارفرما: محمدرضا باقرزاده

تاریخ پروژه: ۱۳۹۴ شمسی

مساحت/زیربنا پروژه: ۳۴۰ مترمربع

گرافیک: مهلا ابراهیم پور، علی کرباسی

عکس: فرشید نصرآبادی

زمین خانه بهار در نجف آباد اصفهان واقع شده است. کارفرمای پروژه خانواده چهار نفره ای بودند که به علت کوچکی زمین تصمیم داشتند زندگیشان را در دو طبقه ترتیب دهند؛ طبقه همکف برای پدر و مادر و طبقه بالا برای بچه ها. به خاطر پیشروی متفاوت دو پلاک در شرق و غرب زمین، ما نیز مجبور بودیم ساختمان را در دو سمت به دو مقدار طول بنا کنیم، در شرق بیشتر و در غرب کمتر! همین امر بهانه ای شد تا ساختمان را از نظر عملکردی به دو بخش تقسیم کنیم؛ فضاهای عمومی تر (آشپزخانه، نشیمن و پذیرایی) در شرق و فضاهای خصوصی در غرب (اتاق خواب و سرویس ها). این دو بخشی شدن ساختمان را در چیدمان فضاهای بالا نیز دخیل کردیم و برای ارتباط بهتر طبقات بخشی از فضاهای عمومی طبقه بالا را خالی کرده و به وید اختصاص دادیم.

با وارد شدن از شکاف حجم و در فضای ورودی خانه با پله ای مواجه می شویم که در طبقه همکف وظیفه جدا کردن فضاهای خصوصی و عمومی از هم را نیز دارد و با فرم مجسمه گونه خود فضاهای خالی وید را با هندسه کل خانه پیوند می زند. در انتهای خانه و در امتداد فضاهایی که ساختمان را دو بخشی می کند، حیاط کوچکی ایجاد کردیم که تا طبقه بالا می رود و در طبقه بالا تبدیل به یک حیاط و بهار خواب می شود. در خانه های شمالی نجف آباد با توجه به دید مستقیمی که از خانه های روبرو به حیاط مجموعه است، معمولا حیاط جنوبی قابل استفاده نیست و با ایجاد این حیاط حتی با کشیده شدن پرده های جنوب خانه نشیمن و پذیرایی از دید باغچه و گلدان های بدنه حیاط شمالی و آسمان می توانند بهره مند شوند. در طراحی نمای پروژه با توجه به امکان اجرای یکپارچه سطوح منحنی برای هماهنگی درون و بیرون پروژه، سیمان سفید انتخاب شد.

ابگینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ