معماری

طراحی دانشکده داروسازی البرز

طراحی دانشکده داروسازی البرز، دفتر معماری درک فضا

طراحی معماری دانشکده داروسازی البرز

دفتر طراحی: درک فضا

معماران اصلی: مهیار جمشیدی

موقعیت: استان البرز، کرج

همکاران طراحی: سوگند سمیعی، تینا الفیده فرد

مساحت زمین: ۱۲۰۰۰ متر مربع

زیربنا: ۱۰۵۰۰ متر مربع

کاربری: آموزشی – دانشگاه

نوع سازه:  بتنی

کارفرما: شرکت داروسازان هزاره سوم

تاریخ شروع/ پایان ساخت: زمستان ۹۶ – تابستان ۹۷

گرافیست : مازیار جمشیدی، بهناز محسنی، صبا صادقپور، الهه قطبی

توضیحات پروژه از زبان معمار

زمینی به مساحت ۱۲.۰۰۰ متر مربع در سایتی دانشگاهی به این پروژه اختصاص داده شده بود .

به واسطه‌ی شیب طبیعی زمین ،اختلاف ارتفاعی ۵ متری بین نقطه ابتدا و انتهای پروفیل طولی سایت وجود داشت . در تعریف اولیه پروژه ، ساختمان دارای سه طبقه روی زمین و یک طبقه زیر زمین بود . با توجه به گسترش برنامه فضایی پروژه  بر روی طبقات چهارگانه ، فضا های موجود در آخرین طبقه از نور طبیعی محروم بودند.

کنار هم گذاشتن سه موضوع شیب طبیعی-نورگیری-برنامه فضایی ایده پلکانی کردن سایت را حاصل شد ،  به صورتی که سایت به دو پله (Level) کلی تقسیم می شد که پله پایین تر ، حیاطی مشرف به طبقه زیرزمین بود ،

این امر امکان نورگیری، ورودی مجزا و استفاده از محوطه باز را به صورت مستقیم به این طبقه می داد .

در این پروژه میتوان گفت  همانقدر که فضا های ساخته شده مهم اند ، فضای باز و نیمه باز نیز دارای اهمیت میباشند و به نوعی این دو مکمل یکدیگر اند.

پردیس دانشکده دارای سه بخش متفاوت است .

بخش اول در نقش جلوخان، بر تعریف ورودی و ایجاد حریم دانشکده تاکید میکند .

بخش دوم حیاطی مرکزیست که با وجوه مجاور ساختمان دانشکده  و به صورت خصوصی تر برای دانشجویان کار میکند  .

بخش سوم حیاط پشتی است که در خدمت طبقه زیر همکف می باشد و  باعث افزایش کیفیت فضایی این طبقه شده است.

ساختمان دانشکده از سه بدنه حجمی تشکیل شده است .

حجم A  : این حجم در چهار طبقه ، عملکرد اصلی دانشکده شامل فضا های آموزشی، فضای اداری و خدماتی را در چند لکه مجزا (Zone) تشکیل میدهد .

حجم B  : این حجم در دو طبقه میباشد . در این بخش ساختمان کمتر متراکم است تا فضا های جنبی بیشتری برای اجتماع دانشجویان فراهم شود . ورودی اصلی ساختمان از مرکز این حجم میباشد که امتداد آن به ورودی حیاط مرکزی دانشکده می رسد .

حجم پل : این حجم در دو طبقه ، مفصلی شفاف است که دو حجم صلب را به یکدیگر پیوند می دهد . در این بخش عبور ،مکث و عملکرد در کنار هم دیده می شوند . این قسمت واسط حجم A و B بوده و فضایی برای اجتماع، کافه تریا و سایت کامپیوتر میباشد  و همزمان سقفی برای فضای نیم‌باز ارائه های دانشجویی می باشد.

 

منبع: دفتر معماری درک فضا – خط معمار

وبسایت: Darkefaza.com

venenatis, vulputate, ut ipsum elementum accumsan
Open chat
از من بپرس
سلام ! هر سوالی که داری همین حالا بپرس !
تیم پشتیبانی ما 24 ساعته در خدمت شماست .
Powered by