طراحی و معماری و دکوراسیون داخلی

طراحی داخلی باشگاه تناسب اندام کارن از گروه معماری مشیر در مازندران

5

معماری: گروه معماری مشیر

معمار مسئول: مجتبی هوشنگیان شیرازی

موقعیت: ایران، مازندران

تیم طراحی: کسری خواجه ای

اجرا: عباس خلیلی

پرزانته: مهسا پاک شیر

ترسیم: رخساره شکیبایی، علیرضا قاسمی راد، علیرضا ادیبی

گرافیست: محمدرضا عدلو

مساحت کل و زیربنا پیش از بازسازی: ۴۰۰ مترمربع فضای داخلی و ۳۰۰ مترمربع فضای خارجی

مساحت بعد از بازسازی: ۸۵۰ مترمربع فضای داخلی

سال: ۱۳۹۸

عکاس: آرش اختران

شرح پروژه

در این بخش از معماری و زندگی با معرفی پروژه ی طراحی داخلی باشگاه تناسب اندام کارن همراه شما کاربران گرامی هستیم. باشگاه تناسب اندام کارن در بخش دپوی یک کارخانه ی بیسکوییت سازی احداث شده است. ساختمان اولیه یک سوله با مساحت ۴۰۰ مترمربع به همراه حیاطی با متراژ ۳۰۰ مترمربع می باشد که از بخش ورودی جدا گشت. این بخش بعد از اخذ مجوز شهرداری به فضا افزوده شد. افزون بر این بخش طراحان یک بالکن به ابعاد ۲۰۰ مترمربع به طرح اصلی افزودند. تمامی این فضاها در کنارهم باشگاه مورد نظر را تشکیل می دهد.

کارفرما نام این باشگاه (کارن فیتنس فکتوری) را از کاربری سابق ساختمان که یک کارخانه بود بر گرفت. ایده آن در طراحی لوگوی باشگاه نیز دیده می شود. طراحان سعی بر این داشتند تا حال و هوای کارخانه را با استفاده از آجرهای به کار رفته در طراحی داخلی حفظ کنند. این باشگاه ویژه آقایان طراحی شده است. در این سالن علاوه بر سالن بدنسازی، بخش های دیگری چون پذیرش، مدیریت، اتاق مربیان، دو رختکن، سرویس های بهداشتی، دوش ها، کافی شاپ، آرایشگاه و به علاوه یک استودیو برای ورزش های گروهی مانند تی. آر. ایکس و کراس فیت طراحی شد.

در بخش ورودی پس از سالن پذیرش فضای اصلی باشگاه به دو بخش تقسیم بندی می شود. مسیر اول وارد بخش عمومی می شود و این بخش شامل رختکن و سرویس های بهداشتی، کافه و آرایشگاه می شود. مسیر دوم نیز وارد بخش خصوصی شده که افزون بر رختکن و سرویس بهداشتی، دارای سونا و جکوزی نیز می باشد. در سالن اصلی ارتفاع سقف بلند تر بوده، از این رو طراحان دستگاه های استقامتی و کششی و وزنه آزاد را جای گذاری کرده و سایر دستگاه های هوازی در فضلی زیر بالکن قرار دادند. علاوه بر دستگاه های هوازی، استودیوی ورزش‌های گروهی، اتاق مدیریت و اتاق مربیان در بالکن قرار گرفته اند.

سازه ی قسمت های توسعه یافته ی سوله طوری ساخته شده که به سازه ی اصلی اتصال یافته و در عین تقویت، به صورت یکپارچه عمل کند تا بتواند نه تنها بار مربوط به تاسیسات سرمایش و گرمایش تعبیه شده بر روی سقف، بلکه بار مربوط به تجهیزات روشنایی و دیگر سازه‌های ورزشی چون تی‌آرایکس را نیز تحمل نماید.

آن ها تاسیسات سرمایشی و گرمایشی بر روی سقف قرار دادند. بدین ترتیب هوای مطبوع و تازه از طریق کانال‌های موجود وارد بخش های مختلف باشگاه می‌شود. علاوه براین از داکت اسپیلت به همراه کانال‌های عایق شده استفاده نمودند و از طریق کانال های دیگری و به کمک سانتریفیوژها هوای مانده به خارج از محیط باشگاه انتقال داده می‌شود.

استفاده از آجر سوراخ دار و قرارگرفتن آن ها به پهنا بر سطح دیوارهای داخلی و به علاوه ترکیبشان با قوطی و قرارگیری در نما منجر به تقویت هویت مکان (که تا قبل از آن کارخانه بود) شد. طراحان بخشی از نما که تا قبل از آن دارای درب ورودی برای خودروهای سنگین بود، با استفاده از پنل‌های فلزی پوشاندند شد تا کاربران بتوانند در صورت نیاز آن را باز و بسته نمایند.

با توجه به این که در فضای داخلی از آجر استفاده شده بود، برای ایجاد فضایی گرم و صمیمی طراحان تصمیم گرفتند تا از متریالی با رنگ کرم استفاده نمایند.
از این رو از تخته-های چوب روسی که رنگ کرم و زرد رنگی دارند برای پوشش تیرهای سقف سوله استفاده نمودند. به دلیل وجود بوسترپمپ و جکوزی نیاز به اتاقی برای قرارگیری تاسیسات مکانیکی حس می شد. پس از جستجو برای یافتن مکان مناسب، فضایی در حیاط و در زیر سرویس های بهداشتی و دوش ها برای آنها تعبیه شد.

اکنون در ادامه معماری و زندگی شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.

اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری – خط معمار

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.

ut felis leo accumsan Praesent risus nec
کمک نیاز دارید؟ چت از طریق واتساپ