طراحی داخلی آزمایشگاه بهار

14

طراحی داخلی آزمایشگاه بهار ، دفتر معماری درک فضا

نام پروژه: طراحی داخلی آزمایشگاه بهار

معماری: دفتر معماری درک فضا

معماران اصلی: مهیار جمشیدی

همکاران طراحی: مازیار جمشیدی، تینا الفیده فرد، بهناز محسنی

موقعیت: تهران، مرزداران

مساحت زمین:  ۲۰۰ متر مربع

عملکرد: درمانی

تاریخ شروع / تاریخ پایان ساخت: تابستان – زمستان  ۹۸

عکاس پروژه:  محمد حسین حمزه لویی

گرافیک : مازیار جمشیدی، صبا صادقپور

توضیحات پروژه از زبان معمار:

پروژه بهار ، آزمایشگاهی‌ متفاوت در غرب‌تهران.

شاید بتوان گفت برای‌اولین بار در کشورمان فضای یک آزمایشکاه تخصصی با دیدگاه معماری طراحی شده است. این پروژه نیاز های تمامی مصرف کنندگان خود را پاسخ می دهد.

در این پروژه با دو گروه کارکنان و مصرف کنندگان مواجه هستیم. مصرف کنندگان‌ این فضا شامل افراد بزرگسال، معلول و کودک می باشد که برای هر یک از این افراد فضایی برای رفع نیازهایشان طراحی شده است.

سالن انتظار این مجموعه دارای بخشی برای بازی کودکان و نیمکت و میز‌هایی برای گذران زمان انتظار می باشد. با اضافه شدن فضای سبز ، مبلمانی بهینه و  سقف طراحی شده گذران زمان را در این سالن دلپذیرتر می‌شود.

به عنوان تفکیک کننده فضاهای عملکردی، دیوار هایی نیمه شفافی که در پس آنها گیاهان مانند پرده عمل می کنند دیده می شوند که در کنار کف‌سازی یکپارچه برای داشتن فضایی گسترده تلاش می‌کنند.

از ابتدا سعی بر آن بود که با استفاده از رنگ های زنده، فضا را از حالت معمول اداری یک آزمایشگاه خارج کنیم.

برای اینکار از رنگ زرد که دارای شخصیتی شاد ، دقیق و سر‌زنده می‌باشد در کنار رنگ سبز طبیعی گیاهان بهره گرفتیم .همین رنگ نیز به عنوان المان بصری هویت سازمانی مجموعه آزمایشگاه بهار انتخاب شد  تا علاوه بر ساخت شخصیتی واحد برای آزمایشگاه ، این مجموعه را صاحب خوانایی بهتری در فضای کلی کلینیک کند .

خط هایی موازی که در محور ها‌ی حرکتی و روی میز‌های کار قرار داردند سقف سالن اصلی فضای کار  را پوشانیده اند.

بازی نور و سایه سقف در کنار سیستم صوتی هوشمند سقفی، تکراری شدن فضای کار بیست‌و‌چهار ساعته را کاهش داده است.

سرویس بهداشتی در آزمایشگاه فضایی متفاوت است. زیرا بیشتر مراجعین با آن سر و کار دارند و این موضوع ارزش فضایی آن را بالا می برد به همین جهت به این بخش در طراحی نگاهی ویژه شده است. این قسمت هم دارای سیستم صوتی سقفی و فضای سبز می باشد.

دریچه ای مشخص برای قرار دادن نمونه ها توسط بیماران در انتهای سرویس بهداشتی قرار دارد که مستقیم با اتاق شست و شوی آزمایشگاه در ارتباط است . به این شکل هم بر کارایی و خوانایی فضا افزوده شده است و هم مسائل بهداشتی بیشتر رعایت می شود.

[frontpage_news widget=”29233″ name=”برترین های مهندسی”]

پلان، دیاگرام، سکشن و …

تصویر فضا قبل از اجرا

منبع: دفتر معماری درک فضا – خط معمار

نظرات بسته شده است.

libero. ante. suscipit diam Curabitur dolor venenatis et, libero mattis
Open chat
از من بپرس
سلام ! هر سوالی که داری همین حالا بپرس !
تیم پشتیبانی ما 24 ساعته در خدمت شماست .