معماری و زندگی

ساختمان تجاری – اداری میکا

ایده اصلی در طراحی این بنا، تأکید بر پیوستگی توالی ساختمان ها در منظر شهری از منظر اتصال به بافت مجاور از یک سو و ایجاد تمایز بین کاربری های درونی پروژه به تفکیک فضاهای دوگانه اداری  در دو حجم مجزا در طبقات فوقانی- و فضای تجاری طبقه همکف در توده ای همگن و یکپارچه از سوی دیگر می باشد. در این راستا حجم اصلی ساختمان در بخش اداری به دو توده مجزا تقسیم گردیده تا هویت و تفکیک فضاهای داخلی در نما نمود پیدا کند، در عین حال بتوان از حفره ایجاد شده میانی در جهت تسهیل در نفوذ نور خورشید به سطوح داخلی پلان طبقات بهره گرفت. همچنین برای برآورده کردن خواست کارفرما در تفکیک فضای تجاری به دو واحد مجزا و همچنین هماهنگی طبقات فوقانی با طبقه همکف، حفره یادشده در طبقه همکف نیز طرح ریزی گردید.

‘در ادامه و به منظور ایجاد یکپارچگی در پوسته بیرونی و القاء هویت واحد به مجموعه، سطح نمای جنوبی به شبکه ای مدولار تبدیل گردید و با حرکت این مدول ها در راستای شرقی و غربی ضمن ایجاد تراس هایی مستقل برای برخی از واحد های اداری، سعی گردید اشاره ای استعاری به راهکار گوشه سازی در معماری ایرانی، با بکارگیری هندسه تکرار پذیر برای تغییر فرم توده بنا، ارائه گردد. کنترل نور همواره یکی از اهداف اصلی و تعیین کننده در طراحی نمای ساختمان می باشد. با این هدف و به منظور ایجاد فضای اداری مناسب، پوسته دوم منطبق بر ساختار مدولار نما و از جنس آلومنیوم طراحی گردید تا علاوه بر ایجاد محیطی مطبوع در داخل با استفاده از بازی نور و سایه، امکان اجرای فضای سبز در طبقات بعنوان طرح توسعه آینده زیر نظر مدیریت واحد مجموعه را فراهم سازد. همچنین با بکارگیری این راهکار در طرح ریزی نمای شمالی، هویت بصری بنا در دو ضلع شمال و جنوب در هماهنگی کامل با یکدیگر شکل گرفت.

در زمینه سازماندهی فضای داخلی بنا، در ابتدا شفت ارتباطی کل مجموعه در مرکز ساختمان و در منتهی علیه ضلع شمالی با هدف ایجاد دسترسی مستقیم و مناسب به واحد های اداری دوگانه طبقات جانمایی گردید. همچنین جانمایی فضاهای خدماتی هر واحد به گونه ای انجام پذیرفت تا بتواند علاوه بر مرکزیت در ارائه خدمات، حداکثر انعطاف پذیری را در قسمت فضای اداری ایجاد نماید. در پایان لازم به ذکر است پروژه میکا ۹۱۱ با هدف ایجاد یک ساختمان اداری و تجاری با متراژ متوسط در منطقه ای با تمرکز بالای کاربری اداری در شهر تهران احداث گردیده و در این راستا و در مراحل طراحی پروژه، تیم طراحی همواره تلاش نمود تا با توجه به تکنولوژی روز و بکارگیری متعادل آن در احداث بنا، در نظر گرفتن اقتصاد پروژه و پیروی از اهداف سرمایه گذاری و همچنین نگاهی استعاری به معماری غنی ایرانی در راستای خلق اثری متمایز در عین حال متباین با بافت شهری اطراف گام بردارد.

آدرس: تهران، خیابان نلسون ماندلا، بلوار آرش
شرکت های مشاور: دفتر علیدوست و همکاران + شبکه معماران نوآر
کانسپت/فاز یک/ فاز دو اولیه: علیدست و همکاران
بازنگری فازیک/ فاز دو/ طراحی داخلی و نظارت: شبکه معماران نوآر
معماران: شهاب علیدوست، سونا افتخاراعظم + دانیال جباری، بهمن مهربانی
تاریخ: ۱۳۹۶- ۱۳۹۷
مساحت زمین: ۱۱۲۰ مترمربع
مساحت ساخته شده: ۱۰۰۰۰ مترمربع
نوع: اداری، تجاری
پیمانکار: هلدینگ میکا
فینالیست جایزه معمار، بخش عمومی، ۱۳۹۷
مصالح: آلومینیوم، ورق آهن، سرامیک، شیشه
عکاس: فرشید نصرآبادی

 
منبع: alidoost-partners.com
Aenean libero porta. elit. et, dictum Phasellus efficitur. sed leo ultricies felis
Open chat
از من بپرس
سلام ! هر سوالی که داری همین حالا بپرس !
تیم پشتیبانی ما 24 ساعته در خدمت شماست .
Powered by