برج مسکونی در محله پارک وی مهندس غزاله حنایی - معماری

برج مسکونی در محله پارک وی مهندس غزاله حنایی

0 597

معمار مسئول: غزاله حنایی

موقعیت: ایران، تهران

تیم طراحی: نیلوفر رئوف والا، اشکان عباس پور، مائده عشوری

تیم اجرا: آبتین اخلاقی، نریمان نجاتی

عکاس: محمدحسن اتفاق

سال: ۱۳۹۹

شرح پروژه

پروژه حاضر در طبقه­ آخر یک برج مسکونی در محله پارک وی شهر تهران واقع شده است. این واحد با مساحت ۱۵۰ متر مربع و ۳ اتاق خواب متعلق به زوج جوانی است که تصمیم داشتند برای آغاز زندگی مشترک خود آن را بازسازی کنند.

هدف این پروژه، بازسازی آن منطبق با خواسته­ های کارفرما بود که این نیازها مجموعه فضاهای پروژه شامل اتاق مستر، اتاق مهمان و اتاقی اختصاصی برای لباس را شامل می شد. همچنین صورت مسئله اصلی این پروژه اجرای آن، در کوتاه ترین بازه زمانی ممکن بود؛ از این ­رو روند کلی پروژه که شامل طراحی سه بعدی، گرفتن تاییدیه­ های کارفرما، ترسیم نقشه ­های اجرایی، عملیات تخریب، خرید متریال و فرآیند اجرا بود، در حدود ۲ ماه به طول انجامید. چالش محدودیت زمان با انجام هماهنگی و دقت زیاد در تمامی مراحل ساخت، و پیاده ­سازی درست جزئیات نقشه­ های اجرایی از ابتدای امر تا مرحله نصب و بهره برداری مطابق با جدول زمان ­بندی و برنامه از پیش تعیین شده میسر گردید.

در طراحی داخلی آپارتمان شماره ۱۳ سعی شد تا از فضاهای مرده که به علت قطر زیاد ستون ها ایجاد شده بودند، بیشترین استفاده صورت گیرد تا ضمن رفع ناهماهنگی ها، فضایی یکدست­ تر و متناسبی شکل گیرد. همچنین نوع قرارگیری دستگاه ­های تاسیساتی موجب شده بود تا ارتفاع سقف واحد به شکل محسوسی کوتاه شود. از این رو طراحان، تاسیسات پروژه را در طرحی جدید با چیدمانی متفاوت جانمایی کرده و به دنبال آن ارتفاع سقف تا حدود ۳۱۰ سانتی ­متر افزایش یافت، که ضمن ارتقای کیفی فضا، امکان بهره­ مندی از منظر این واحد مسکونی که به دلیل موقعیت آن، دیدی وسیع به شهر تهران را برای کاربران فراهم کرده است دو چندان شود.

طراحی نورپردازی واحد مسکونی نیز که بسیار مورد توجه و علاقه کارفرما بود، در جز به جز فضاها شامل فضای ورودی، اتاق­ های خواب، اتاق لباس، آشپزخانه، سرویس ­ها و فضاهای نشیمن با تنوع و در تناسب با فضاها به کار گرفته شد. همچنین کارفرما خواهان فضایی ساده، آرام و دلنشین به همراه رنگ ­هایی نظیر سفید و خاکستری به عنوان رنگ­ های خنثی بود. لذا رنگ سفید ضمن استفاده در دیوارهای واحد جهت بزرگتر جلوه دادن فضا نسبت به آنچه هست، در ترکیب با متریالی گرم نظیر کف پوش با طرح چوب روشن و سنگ طبیعی برای کانتر آشپزخانه فضایی گرم و آرام در این واحد مسکونی را فراهم کرده است. همچنین در طراحی تمامی عناصر و جزئیات پروژه همچون درب ­های بدون فریم، کمدهای ­گلاس مات، پنل میکروسمنت تلویزیون، دریچه ­های کنافی و آلومینیومی و دیگر موارد، با تاکید بر امکانات اجرایی و مالی، سعی شده است تا حد امکان سادگی و خلوص در طراحی رعایت شود.

در نهایت از دیگر موضوعات اساسی در طراحی و اجرای این پروژه، می ­توان به کارفرمایی با دید همسو با تیم طراحان جوان پروژه اشاره کرد که سبب شده تا با برنامه ­ریزی و همکاری، در شرایط سخت پندمی کرونا علی رغم تمامی چالش­ های پیش روی معماران و اهمیت سلامت تمامی تیم ­های همکار، در جهت پیشبرد پروژه، کمک شایانی شود.

اکنون در ادامه معماری و زندگی شما را به دیدن سایر تصاویر پروژه ی طراحی داخلی آپارتمان شماره ۱۳ دعوت می نماید.

منبع: دفتر معماری غزال حنایی – خط معمار

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ultricies Donec venenatis, felis Lorem libero id facilisis pulvinar id sed mattis
× چطور میتونم به شما کمک کنم؟