بازسازی خانه ویلایی سفید

6

بازسازی خانه ویلایی سفید، پدرام ایزدی بروجنی

معمار اصلی: پدرام ایزدی بروجنی

تیم طراحی: پریا ایزدی

موقعیت: ایران، اصفهان، گلدشت

مساحت: ۱۶۰ مترمربع

مشاور فضای سبز: گودرزی

گرافیک: استودیو ادد

عکاس: علی گرجیان

سال: ۱۳۹۸

شرح پروژه از زبان معمار

این پروژه با عنوان ویلای سفید، شامل بازسازی خانه ویلایی قدیمی مسکونی می باشد، در بازسازی این پروژه ساختمان موجود حفظ شده و سازه آن تقویت گشته است و فقط حجم هایی برای بهبود و ارتقای عملکرد فضایی اضافه شده است. این ویلا برای زوج جوانی طراحی شده بود که می خواستند آخر هفته های خود را به دور از شهر در آرامش بگذرانند. همچنین آن ها قصد داشتند تا جشن ها و مناسبت های خصوصی و به علاوه برخی از رویدادهای عمومی را در ویلای خود، به دور از همهمه و شلوغی های شهر برگزار کنند. بنابراین این خانه به منظور ایجاد ارتباط مداوم با طبیعت طراحی شده است که در عین حال هارمونی ارتباط داخلی و بیرونی را حفظ می کند( متناسب با فرهنگ بومی منطقه).

معماری به شدت تحت تأثیر ویژگی های سایت و چشم انداز اطراف آن که توسط آب و هوای منطقه تعریف می شود قرار گرفت. هدف اصلی به کار گرفتن منابع رایگان، تجدیدپذیر و سالمی چون تهویه متقابل طبیعی بود. فضای حمام واقع در ضلع جنوبی ساختمان (اتاق خواب)، نه تنها به جداسازی بخش های خصوصی از منطقه باغ (حریم خصوصی) کمک می کند، بلکه امکان بهبود در سیستم گرمایشی و کاهش تبادل حرارتی میان فضای داخلی و خارجی را فراهم می آورد که در نتیجه به کاهش مصرف انرژی منجر می شود. استفاده از دیوارهای حفره ای مانند و و هوای بی حرکت داخل آن از دیگر عوامل جلوگیری از انتقال گرما می باشد.

در فضای باغ، در کنار ورودی، حجم استخر که به عنوان مبدل هوا عمل می کند، قرار دارد و در عین حال از همان زبان معماری استفاده می کند. با توجه به کمبود آب، حجم استخر موجود (۸۰۰۰۰ لیتر) کاهش یافته است (به ۲۴۰۰۰ لیتر). بخش باقی مانده نیز فضای خدمات و دیوان (دیوان خانه) که یک فضای دنج مناسب اجتماعات خانوادگی و میهمانی ها می باشد تقسیم شده است. این فضا ۱۸۰ سانتی متر از سطح زمین پایین تر می باشد. معماران مرز شیشه ای را برای فضای استخر و دیوان انتخاب کردند، در این صورت دمای خورشید آب را گرم کرده و در شب گرمای موجود به فضای دیوان منتقل شده و به بهبود تعادل حرارتی کمک می کند.

نمای جلویی دارای سه درب بزرگ است و می توان آن را با دست باز و بسته کرد( تنفس). سیستم درب، فضای داخلی را در برابر نور بیش از اندازه محافظت می کند و در عین حال هنگامی بسته است در مصرف انرژی صرفه جویی می کند. استخر (آب)، گیاهان، باد، سیستم حرارتی داخل را ارتقا می دهند و سیستم درب و نور به تنظیم آب و هوا (آفتابی، باد، بارانی) کمک می کند و به علاوه چشم انداز منحصر به فردی را به کاربران ارائه می دهد. با محو کردن مرز میان فضای داخلی و خارجی، مناطق اصلی زندگی با تراس، استخر، دیوان و باغ همراه شده و به ساکنان قابلیت انعطاف پذیری را برای ترکیب شدن فضاها با توجه به نیازهایشان می دهد.

در ضلع شمالی ساختمان یک حجم نیمه باز (آتریم)، به عنوان تفسیری جدید از نارنجستان در معماری فارسی تعریف می شود. در همان نقطه در بالاتر از نارنجستان، طرح نمایانگر مورفولوژی جدید نمونه اصلی آسیاب بادی ایرانی با همان عملکرد می باشد. بنابراین بادهای شمال شرقی در فصل تابستان، با آسیاب های بادی روبرو گشته و وارد حیاط نارنجستان شده و از میان شاخ و برگ های سرسبز گذر کرده و پس از آن وارد فضای داخلی می شوند و هوای مطبوع را برای کاربران آن به ارمغان می آورند.

در ساخت ویلای سفید از متریالی چون سیمان سفید (درنما) و آجرهای دست ساز (در دیوارهای فضای داخلی) استفاده شده که این متریال به تهویه هوا در تابستان و همچنین گرم نگه داشتن هوا در فصل زمستان کمک می کند. روش های ساده ساخت و ساز و استفاده مجدد از متریال در طول بازسازی پروژه، به سازندگان محلی و بدون دانش تخصصی، این امکان را می دهد تا ساختمان را با بیش ترین میزان تأثیرگذاری که به کاهش کلی هزینه ها نیز کمک می کند، تکمیل سازند.

در ادامه با دیدن تصاویر معماری و زندگی را همراهی کنید.

منبع: Archdaily- خط معمار

نظرات بسته شده است.

libero Aenean ante. sit in facilisis Sed venenatis ut Donec
Open chat
از من بپرس
سلام ! هر سوالی که داری همین حالا بپرس !
تیم پشتیبانی ما 24 ساعته در خدمت شماست .